fbpx

Природні ресурси Долинщини поповнили бюджет на 412 мільйонів гривень

Економіка 19:14, 25.11, 2014

В районі зареєстровано та сплачує податок за користування надрами 9 суб'єктів підприємництва. За 10 місяців 2014 року ними сплачено 411,5 млн грн.

Про це КУРСу повідомила перший заступник начальника Долинської ОДПІ ГУ Міндоходів в Івано-Франківській області Наталія Скорик. За словами посадовця, це 71 відсоток надходжень до зведеного бюджету району.

Основні суми плати за користування надрами надходять до бюджету за видобування таких корисних копалин як: природний газ, нафта, конденсат, підземні води загальнодержавного значення, глина,  пісок та ін. Надра надаються у користування підприємствам, установам, організаціям і громадянам лише за наявності у них спеціального дозволу на користування надрами.

"Для досягнення постійних надходжень плати за користування надрами фахівці Долинської ОДПІ аналізують та використовують інформацію, яку отримують із різних джерел, – відмітила Наталія Скорик. – Також детально аналізуються обсяги видобутку корисних копалин та налагоджений дієвий обмін інформацією з органами Мінприроди України, Держгеонадр України та інших служб як на місцевому рівні, так і на центральному".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: