fbpx

Приватизація в країні, де йде війна, є злочином, – Дерев'янко

Політика 09:55, 27.05, 2015

Державну власність не можна приватизовувати за безцінь в складний час, коли в Україні йде війна. Про це заявив член ради партії "ВОЛЯ" народний депутат Юрій Дерев'янко в прямому ефірі телеканалу "Рада".

"Один із експертів сім'ї Ротшильд сказав, що приватизовувати чи купувати зараз в Україні щось – це те ж саме, що купувати квартиру в будинку, який горить",  сказав Дерев'янко. 

Він підкреслив, що приватизація підприємств зараз, коли в Україні йде війна і економічна ситуація дуже нестабільна, є злочином. 

"У нас 12% державної власності. У Франції  40%, у США  20%, там ніхто не спішить продавати свою стратегічну власність. Ми свою власність спішимо продавати, маючи всього 12%",  обурився депутат. 

Дерев'янко вважає, що якщо стратегічні об'єкти будуть виставлені на продаж, то їх за безцінь куплять ті, хто сьогодні при владі, або ті, хто забезпечив комусь проходження до влади, тобто олігархи. 

Депутат підкреслив, що політична партія "ВОЛЯ" пропонує чіткий алгоритм, як саме має відбуватися приватизація.

"Спочатку треба ухвалити спеціальний закон, який стосується підготовки до приватизації, який передбачає проведення публічних аудитів всіх підприємств, які є, підготовки цих підприємств до IPO чи продаж їх акцій на міжнародних фондових біржах, де є реальний ринок, де є реальний покупець, і тільки в такий спосіб щось приватизовувати",  наголосив він. 

Нагадаємо, Уряд найближчим часом планує масштабний продаж державних підприємств. Зокрема, на продаж планують виставити ДП "Укрспирт", ПАТ "Центренерго" та Одеський припортовий завод.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: