fbpx

"Призов це не вид покарання, а почесний обов'язок", – в обласному військкоматі скаржаться на неявку призовників

Суспільство 11:56, 22.11, 2017

Восени в Івано-Франківській області до Збройних Сил на строкову службу мають призвати 355 чоловіків. В обласному військкоматі нарікають на неявку призовників до військових комісаріатів.

"У нас зараз проблема, бо велика неявка до комісаріатів", – заявив під час прес-конференції обласний військовий комісар, полковник Володимир Ярмошук. Додавши, що багато чоловіків, які з'являються до військкоматів, не придатні за станом здоров'я. Таких в області 550 осіб, з них 4 взагалі знято з військового обліку.

Ярмошук зазначив, що в області є 34 особи, які восени не з'явились на відправку у війська. Найбільше таких – у Долинському, Тисменицькому та Калуському районах. Інформацію про цих осіб військові передали правоохоронцям. 

1

У комісаріаті також додали, що законодавством не визначено місця вручення повісток. Тому обурення багатьох мешканців області у соціальних мережах нібито неправомірним врученням повісток на робочих місцях є безпідставними.

"Повістки можуть вручати за місцем роботи та вдома. У Фейсбуці часто викривлена інформація. Провели службове розслідування щодо вручення повісток у Калуші на прохідній підприємства. Встановлено, що порушень не було", – сказав помічник військового комісара з правової роботи Івано-Франківського ОВК майор юстиції Олег Григорчук.

Завтра з Прикарпаття до Збройних Сил відправлять 93 чоловіків. З них 71 проходитиме службу у Нацгвардії, а 22 – Державній спеціальній службі транспорту.

Офіцер по роботі з особовим складом і громадськістю полковник Юрій Мухін заявив, що "призов це не вид покарання, а почесний обов'язок. Призовники мають бути патріотами, мають самі приходити в комісаріат. Жоден призовник в АТО не відправлятиметься".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: