fbpx

Путін запропонував Порошенкові свій "мирний план"

Суспільство 15:49, 03.09, 2014

Президент РФ Володимир Путін озвучив план зі стабілізації ситуації на південному сході України, що складається з семи пунктів.

Президент РФ Володимир Путін озвучив план зі стабілізації ситуації на південному сході України, що складається з семи пунктів.

"Я коли летів сюди – з Благовещенська в Улан-Батор – в літаку накидав деякі міркування і план дій, він у мене від руки поки, щоправда, викладений", – сказав Путін в бесіді з журналістами після закінчення візиту до Монголії,  повідомляє РІА Новини.

"Перше – це припинити активні наступальні операції збройних сил, збройних формувань ополчення південного сходу України на донецькому і луганському напрямках", – заявив журналістам Путін.

"Друге – відвести збройні підрозділи силових структур України на відстань, що виключає можливість обстрілу населених пунктів артилерією і всіма видами систем залпового вогню", – сказав глава російської держави.

"Третє – передбачити здійснення повноцінного та об'єктивного міжнародного контролю за дотриманням умов припинення вогню і моніторингом обстановки, створюваної таким чином в зоні безпеки", – сказав Путін.

"Четверте – виключити застосування бойової авіації проти мирних громадян і населених пунктів у зоні конфлікту. Далі – організувати обмін насильно утримуваних осіб за формулою «всіх на всіх» без будь-яких попередніх умов", – заявив президент РФ.

"Шосте – відкрити гуманітарні коридори для пересування біженців і доставки гуманітарних вантажів в міста та інші населені пункти Донбасу – Донецьку та Луганську області", – зазначив він.

"І, нарешті, сьоме – забезпечити можливість направлення в постраждалі населені пункти Донбасу ремонтних бригад для відновлення зруйнованих об'єктів соціальної та життєзабезпечуючої інфраструктури, надання допомоги їм", – сказав глава РФ.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: