fbpx

П'яного прикарпатця затримали за наругу над могилами. ФОТО

Суспільство 10:30, 10.05, 2018

Вчора до Надвірнянського відділу поліції звернувся мешканець села Пасічна, який повідомив, що із могил на кладовищі невідомий чоловік знімає хрести.

На місці правоохоронці встановили, що 9 травня 42-річний житель району в стані алкогольного сп’яніння прийшов на місцеве кладовище, де здійснив наругу над могилами.Чоловік вирвав із могил 8 хрестів та переніс їх із кладовища на узбіччя дороги. В подальшому, зрозумівши, що його помітили перехожі, втік з місця злочину, інформує СК ГУ НП в Івано-Франківській області.

За декілька годин правоохоронці затримали правопорушника в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Вирішується питання про оголошення підозри у вчиненні кримінального правопорушення та обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 297 (Наруга на могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від 4 до 5 років або позбавлення волі від 4 до 7 років. Проводиться досудове розслідування.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: