fbpx

П'ятеро жителів Снятинщини постраждали від нападу скаженого кота

Суспільство 15:29, 04.06, 2014

П’ятеро жителів села Зібранівки Снятинського району постраждали внаслідок зустрічі з котом, який, як потім з'ясувалося, був хворий на сказ. Припускають, що його могла десь вкусити лисиця – головний носій цієї дуже небезпечної хвороби в нашому регіоні.

За словами голови Шевченківської сільради, куди входить і Зібранівка, Сергія Палійчука, першою помітила, що кіт якийсь неадекватний, його господиня. Спробувала його піймати, та завжди ласкава тваринка раптом накинулася на жінку і серйозно її подряпала. Потім вирвалася і побігла селом. Від агресивного кота постраждало ще четверо місцевих жителів. Тварина раптом накидалася на людей, дряпала їх, намагалася вкусити. Зібранівка є невеличке село, і швидко пішла чутка, що тут бігає скажений кіт. Молодий чоловік на ім’я Мар'ян, котрий, власне, жив на другому кінці села, наважився його спіймати з допомогою клітки. Зауважимо, що це сталося через два дні після того, як кіт проявив свою агресивність.

Про це поставили до відома ветеринарів, котрим і передали вже забиту тварину, пише Стик

Експертиза, проведена Івано-Франківською регіональною лабораторію медицини, підтвердила, що кіт був хворий на сказ. Ну, а далі все відбулося традиційно. До Зібранівки приїхала бригада медиків. Особи, які повідомили, що потерпіли від скаженої тварини, були шпиталізовані, щоб перебувати під постійним наглядом лікарів. Їм проведене перше щеплення вакциною «Індіраб». Крім того, медики провели подвірний обхід усього населеного пункту з метою виявлення інших осіб, котрі могли перебувати в контакті з хворою твариною. Тим часом працівники ветеринарної медицини провели профілактичне щеплення місцевих котів, собак та великої рогатої худоби та роз’яснили власникам тварин правила її утримання. Власне, якби той кіт, який став причиною ажіотажу, був наперед щеплений, то й цієї проблеми не виникло б.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: