fbpx

П'ятеро коломиян отримали нагороди Великої Ради козаків на Донеччині. ВІДЕО

Суспільство 12:32, 10.05, 2017

П'ятеро коломиян отримали нагороди на Донеччині. Велика Рада козаків запросила на свої збори військового капелана Василя Довганюка, волонтера Ігоря Костюка, журналіста Євгена Гапича, учасника бойових дій Андрія Флорю та "кіборга" Василя Кузьмина. Там наші знані краяни отримали ордени та медалі.

Прикарпатці поїхали на Донеччину на запрошення Гетьмана Українського козацтва Миколи Пантелюка. Там у Мангуші якраз збиралося вільне козацтво. Цей населений пункт знаходиться в зоні АТО. Тому коломияни вирішили зібрати волонтерську допомогу й там передати її нашим військовим. А на з'їзді козаків представляли Коломийщину, розповідає Ігор Костюк, який займається волонтерством з перших днів революції, йдеться в сюжеті каналу "НТК".

Враження від поїздки неймовірні, розповідає військовий капелан Василь Довганюк. Він у зону АТО їздить постійно, особливо туди, де не заїжджають інші волонтери, кілька разів був у небезпеці. Але це його не зупиняє – він й далі хоче допомагати українським захисникам.

Поїхав на з'їзд козаків і Василь Кузьмин. Його називають "кіборг", адже захищав Донецький аеропорт. Він каже, дуже хотів зустрітися з побратимами і переконатися, що в них все гаразд.

Вражений нагородою від козаків і Андрій Флоря. Спочатку він їздив на війну як журналіст. А потім добровільно пішов захищати кордони України.

Побував на з'їзді козаків й журналіст Євген Гапич. Він теж їздив у зону АТО, має свої не дуже приємні спогади. Але, каже, навіть не сподівався отримати таку почесну нагороду.

Коломияни, які повернулися з Донеччини, обіцяють й далі допомагати нашим захисникам і працювати на благо рідної України. Проте просять пам'ятати про Героїв сучасності усіх нас, адже війна триває і вони дуже потребують нашої допомоги і підтримки.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: