fbpx

"Писанковий мікрорайон": у Франківську школярі вишивають бісером архітектурні пам'ятки міста. ФОТО

Суспільство 11:54, 10.12, 2018

У школах міста втілюють масштабний проект популяризації української вишивки бісером серед учнівської молоді.

"Вишивання бісером стає все більш популярним серед дорослих і молоді. Вченими світу доведено, що проведення цікавого дозвілля сприяє покращенню емоційного стану дітей в умовах тотальної комп`ютеризації. Рукоділля – чи не найкращий для цього спосіб", – вважають в Івано-Франківській міськраді.

Проект "Писанковий мікрорайон" Олексія та Алли Бученків є одним із найбільш творчих у цьогорічному конкурсі проектів і програм міської ради. Він унікальний і не має аналогів в інших містах України.

У рамках кампанії розробили оригінальні дизайн-схеми для вишивання бісером із зображенням архітектурних пам'яток міста. Ці схеми роздали учням п'яти шкіл, у яких організували та провели спеціальні майстер-класи з вишивання. Проект охопив залучення до цікавого рукоділля близько 500 учнів.

На завершення проекту у загальноосвітній школі № 25 відбулася підсумкова зустріч, на якій учні демонстрували вишиті ними роботи, ділились своїми враженнями та побажаннями. Секретар міської ради Оксана Савчук розповіла діткам, що й сама захоплюється вишиванням.

"Для мене вишивання  це відпочинок і терапія. Можна відволіктися від щоденних справ, зануритися в цікавий світ візерунків. Приємно, що цей проект став успішним і відкрив дітям новий і корисний спосіб відпочинку",  говорить Оксана Савчук.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: