fbpx

Письменник-"укропівець" Василь Шкляр відвідав Прикарпаття

Культура 18:10, 14.09, 2017

Відомий український письменник, автор легендарного "Чорного ворона", лауреат Шевченківської премії, укропівець Василь Шкляр привіз на Прикарпаття, у Коломию, свій новий роман.

"Троща" – роман про УПА, про перемогу людини над обставинами і над собою. Книга, за словами автора, написана для того, аби показати світові, що українці не миряться із режимом. У всі часи, за будь-якої влади, ми піднімали голови та боролись за свою землю.

"Приїхав до Коломиї із новим повстанським романом. Це не "Холодний Яр". А бандерівський твір, який великою мірою є із вашого краю. Тому зауважте, я спершу приїхав на Прикарпаття, до Коломиї. А потім їду на Форум видавців до Львова", – розповів Василь Шкляр.

На зустріч із письменником прийшли сотні прикарпатців. Серед них – члени коломийського осередку партії "УКРОП".

"Нам дуже приємно, що така велична постать літературного сьогодення черговий раз відвідує наше місто. Василь Шкляр – потужний автор, надзвичайна людина. Ми тішимося, що мажемо привітати такого однопартійця. Тим паче, його новий роман "Троща" – якраз має прямий стосунок до Прикарпаття", – каже депутат Коломийської міської ради, укропівець Ігор Костюк.

До речі, "Троща" дещо відрізняється від попередніх книг Шкляра. Бо у ній описані події не Холодного Яру, а УПА. Мабуть, тому книгу так вподобали читачі.

"Свого часу доля подарувала мені шанс познайомитись із Василем Симчичем, легендарним воїном УПА "Кривоносом". Це не просто близькі взаємини, це щось неминуче. І те, що я виніс із наших розмов, переніс на сторінки роману. І хоча події у книзі відбуваються на Тернопільщині, вони були у кожному українському селі. Через те "Троща" не так мій роман, як ваш", – додав Василь Шкляр.

Зустріч із письменником тривала понад годину. Автор розповідав про свою книгу, ділився враженнями від процесу її творення і спілкувався із коломиянами.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: