fbpx

Радник Посольства Франції в Україні Ерік Тозатті відвідав Прикарпатський університет

Суспільство 19:50, 26.01, 2015

З офіційним робочим візитом Прикарпатський національний університет ім. В. Стефаника відвідав радник з питань культури і співробітництва Посольства Франції в Україні, директор Французького інституту в Україні Ерік Тозатті.

В ході зустрічі ректор університету Ігор Цепенда ознайомив почесного гостя з освітніми традиціями та науковими здобутками навчального закладу, зокрема і кафедри французької філології.

Щорічно у виші проходять Дні франкофонії, в рамках проведення яких відбуваються тематичні зустрічі, дискусії, перегляди фільмів, концерти.

Зі сторони ректорату університету Ігор Євгенович висловив зацікавленість у співпраці з французькими вишами, створенні спільних проектів з обміну студентами та викладачами в різних напрямках. 

Учасники зустрічі обговорили питання проведення конкурсу орфографії з французької мови, залучення студентів та викладачів університетів Франції до участі у міжнародному проекті відновлення астрономічно-метеорологічної обсерваторії на горі Піп Іван.

В свою чергу радник з питань культури і співробітництва Посольства Франції в Україні, директор Французького інституту в Україні Ерік Тозатті підкреслив, що для Франції академічна мобільність студентів є одним із пріоритетів. Тому посольство Франції в Україні докладає певних зусиль, щоб налагодити контакти між вищими навчальними закладами двох країн.

Як зазначив почесний гість, у планах Посольства є створення французького культурного центру в Івано-Франківську, до діяльності якого могли б долучитися викладачі та студенти Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: