fbpx

"Реформа медицини потрібна, але не така, яку нав’язує влада", – Добродомов

Політика 20:09, 05.03, 2019

Медицина в Україні не може бути платною: в Конституції чітко вказано, що охорона здоров’я забезпечується державним фінансуванням.

Про це заявив кандидат у президенти, лідер партії "Народний контроль" Дмитро Добродомов на зустрічі з медиками у Тлумацькій центральній районній лікарні. Добродомов пропонує альтернативу тій медичній реформі, яку просуває нинішня влада.

"Наша основна вимога – доступ кожного до безкоштовної медицини. Ми маємо чітке уявлення реформування медицини. Прикладом є досвід Великобританії, де медична система одна з найкращих у світі і вона є безкоштовною", – зазначив Дмитро Добродомов.

У своїй передвиборчій програмі Добродомов пропонує створити ринок надання медичних послуг. Основою програми стане конкуренція всіх медичних установ за максимальне державне фінансування. Що вища якість надання послуг, то більше фінансування отримає установа.

"Я вважаю, що медична реформа неправильна в тому вигляді, в якому вона представлена зараз. Ми пропонували альтернативу, де якраз вирішувалося питання зарплат. Я казав, що не можна проводити жодної реформи, не давши на неї грошей. Реформа без грошей не працює, як ви її не називайте – "гроші за пацієнтом" чи "пацієнт за грошима". Перекласти зараз фінансування на пацієнтів – це шлях в нікуди при нашій бідності", – наголосив Дмитро Добродомов.

Він нагадав, що під час голосування за нинішню медреформу депутати від "Народного контролю" наполягали на розгляді альтернативного пакета законопроектів, але керівництво ВРУ навіть не виставило його на обговорення.

"Замість того, щоб збільшити фінансування медицини, коли голосували бюджет, дали мільярд гривень на благодійний фонд президента. Вони забрали ці гроші з медичної та освітньої субвенцій", – розповів Добродомов.

Лідер "Народного контролю" закликав медичних працівників не вірити маніпулятивним рейтингам. На його переконання, за кожним кандидатом з першої п’ятірки у так званих президентських рейтингах стоїть той чи інший олігарх.

"Вони вже святкують перемогу. Не п’ять ручних мавпочок з найвищим рейтингом, а ті, хто за ними стоїть. А за ними стоїть конкретно п’ять олігархів – люди, які роблять найбільше зло в нашій країні, люди, які мають неймовірний вплив на економіку та політику, люди, які вичавлюють нашу країну. Їм все одно, хто буде з цих п’яти президентом. Тому я дуже скептично ставлюся до відсотків, вони нав’язані телебаченням. А хто у нас власник телебачення? Вони ж: Коломойський, Фірташ, Льовочкін, Пінчук, Ахметов і Порошенко. І цим людям зміни не потрібні", – міркує Дмитро Добродомов.

Він закликав не вірити тезам на кшталт "в деяких кандидатів нема шансів", "вибирайте з двох зол менше" тощо.

"Нам потрібен новий адекватний президент і нова притомна більшість у парламенті", – додав Дмитро Добродомов.

Політична реклама

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: