fbpx

У мерії розповіли, чим займеться реформований "ЄРЦ"

Суспільство 13:38, 21.12, 2015

Реформований у "Муніципальну інвестиційну управляючу компанію" "ЄРЦ" зосередиться на енергоефективності і модернізації житлового фонду.

Про це на прес-конференції у виконкомі розповіли заступник міського голови Микола Вітенко, директор КП "ЄРЦ" Мирон Джус і секретар наглядової ради підприємства Вадим Войтик.

За словами Вітенка, два тижні тому міський голова дав розпорядження підготувати рішення з метою реорганізації "ЄРЦ". П'ять проектів рішень вже пройшли виконком і винесені на сесію міської ради. Серед них дві програми – Програма облаштування прибудинкових територій та Програма модернізації житлового фонду. Ці програми реалізуватимуться у 2016-2020 роках. Реорганізація передбачає перетворення КП "ЄРЦ" на "Муніципальну інвестиційну управляючу компанію". Компанія зосередить свою діяльність на енергоефективності, ремонті прибудинкових територій та модернізації житлового фонду. Нова установа також надаватиме послуги аварійного обслуговування будинків: відповідний підрозділ буде діяти з 1 січня.

Також, за словами Вітенка, з нового року у місті розширять систему міні-ЦНАПів. Такі ЦНАПи вже почали працювати в офісах ЄРЦ: мешканці можуть там оформити субсидії. У планах також покращення роботи "гарячої лінії".

"Назва цього підприємства (ЄРЦ  ред.) ніколи не відповідала змісту. Це створило певні невідповідності між назвою і функціями підприємства. Ми за дорученням міського голови запропонували створити "Муніципальну інвестиційну управляючу компанію". ЄРЦ впродовж найближчого часу бере на себе відповідальність провести будинкові збори з питання, хто буде проводити управління їхнім будинком. Чи муніципальна інвестиційна компанія, чи приватні жеки, чи інші фірми. Справді, вибирати є з чого, всі ці роки і зараз у місті працюють понад 40 організацій, які займаються наданням цих послуг. Зараз треба забезпечити належне інформування громадян щодо альтернатив. Довести людям цю інформацію та допомогти прийняти правильне рішення", – зазначив Вадим Войтик.

Як повідомляв КУРС, у зв'язку зі вступом у дію ЗУ "Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку" усі мешканці багатквартирних будинків в Україні повинні до 1 липня наступного року обрати управителів для своїх будинків. 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: