fbpx

Резидентами "Станіславського феномену" у цьому сезоні стануть три письменниці

Культура 12:48, 24.09, 2014

Сьогодні в кав’ярні "Говорить Івано-Франківськ" організатори Першої в Україні резиденції для молодих україномовних письменників "Станіславський феномен" оголосили імена гостей, які перебуватимуть на Прикарпатті у жовтні. Вони також поділились найближчими планами цьогорічної програми.

Письменник, журналіст, представник літературного явища "Станіславський феномен" Тарас Прохасько каже, що цього разу робота журі була складною, адже на участь у резиденції подали заявки багато молодих перспективних письменників:

"Робота журі полягала у тому, щоб оцінити літературно-мистецьку якість написаного, але існують й інші міркування. Намагаємось відібрати людей, які ще не достатньо влаштовані в літературному світі, – зазначив Прохасько і додав: – Якість всіх поданих текстів відповідає тому, що варто було би кожного другого вибирати для перебування тут".

Новими резидентами стали троє дівчат з трьох різних міст. Дві дівчини – Наталя Єрьоменко з Чернівців та Анжела Богаченко з Києва перемогли у загальному конкурсі.

Цього разу до резиденції потрапила й третя учасниця, яка стала переможцем "Молодої республіки поетів", що проходила у рамках "Форуму видавців" у Львові. Нагородою для Юлії Кручак з Житомира стало запрошення до резиденції "Станіславського феномену".

"Переможцям давали книжки у минулі роки, а цього року "Форум видавців" повважав за потрібне, щоб нагородою для переможця "Молодої республіки поетів" стала участь у резиденції "Станіславський феномен", – розповів письменник, журналіст, представник молодої генерації літераторів Василь Карп’юк.

Резиденти прибудуть до Івано-Франківська 1 жовтня.

Окрім цього, організатори "Станіславського феномену" вирішили підготувати альманах, до якого увійдуть тексти усіх учасників, написані під час усіх заїздів. Нагадаємо, що резиденти, перебуваючи на Прикарпатті, зобов’язані щотижня писати нові твори. Учасниками попередніх резиденцій були Євген Мехеда та Олена Герасим’юк, Назарій Заноз та Роман Чихарівський, Роман Повзик та Ірина Роік.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: