fbpx

Резиденти "Станіславського феномену" поділились своїми першими напрацюваннями у Франківську

Суспільство 23:00, 19.07, 2016

Київська журналістка і письменниця Катерина Гладка та ветеран АТО і поет Олекса Коба із Полтави зачитали свої перші вірші та есе, написані під враженням від Івано-Франківська.

Сьогодні, 19 липня, в книгарні "Є" відбулась зустріч із резидентами "Станіславського феномену", які розповіли про свої враження від роботи в Франківську та продемонстрували те, що вони встигли написати за два тижні перебування у нашому місті, пише ГК.

Модератор зустрічі, видавець Василь Карп'юк зазначив, що це є проміжна зустріч з липневими резидентами, та додав, що наприкінці місяця, 28 липня, відбудеться завершальний музичний вечір від Катерини та Олексія.

Катерина Гладка розповіла, що, перебуваючи у Львові, вона відчула, що вона киянка, оскільки мала сильну тугу за рідним містом, а також назвала три по-справжньому рідні їй по духу міста. "Це, безперечно, Київ, Львів і  тепер  Івано-Франківськ", – розповіла письменниця.

У свою чергу Олекса Коба розповів, що попри написання віршів та есе вони з Катериною готують відеопроект про Івано-Франківськ, якого немає, та нарікає на певні технічні незручності. "Ми відзняли багато матеріалу, але монтувати його немає на чому. Фільм про Франківськ матиме хронометраж приблизно 40-50 хвилин, це історія міста. Але це не обов’язково буде цілісний документальний фільм. Це можуть бути коротенькі новели на 3-4 хвилин, які будуть окремими і складатимуться в свого роду цикл", – розповів поет-атовець.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: