fbpx

Річка Ворона завдає шкоди жителям Тисменицького району

Суспільство 13:33, 14.08, 2014

На нараді Тисменицької районної державної адміністрації під головуванням Миколи Зелінського розглянули питання врегулювання русла ріки Ворона.

Про це розповіли КУРСу в Івано-Франківській ОДА.

Річка Ворона, яка протікає населеними пунктами Тисменицького району і впадає у Бистрицю Солотвинську, завдає значної шкоди під час тривалих опадів. Від цього потерпають жителі Тисмениці, сіл Підпечери, Підлужжя, Старі Кривотули, Чорнолізці, Слобідка, Пшеничники. 

Районна та місцева влада співпрацює з інженерами-проектантами у цьому напрямку вже не один рік. Так, у 2008 р. ПП "Рівнегідропроект" виготовило проект "Відновлення берегу річки Ворона у місті Тисмениця Івано-Франківської області". Тоді роботи провели на суму 1 мільйон 675 тисяч гривень. Втім, це було тільки локальне вирішення проблеми.

Учасники наради висловлювали свої пропозиції та думки щодо розроблення більш масштабного проекту, що включатиме села, якими протікає Ворона. Вирішили першочергово проводити роботи у Підпечерах та Підлужжі та, відповідно, виділити їх окремими проектами. У перспективі необхідно заключити угоди та зайнятися геодезичною зйомкою сіл Старі Кривотули, Чорнолізці, Слобідка та Пшеничники. Також обговорили усі основні проблемні питання, фінансові аспекти, етапи дотримання процедури виготовлення проектно-кошторисної документації та реалізації проекту. Визначили завдання щодо відновлення і підтримки гідрологічного режиму та санітарного стану р. Ворона у цих селах.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: