fbpx

Родинам загиблих внаслідок падіння крана залізниця обіцяє відшкодування і ретельне розслідування

Суспільство 12:11, 30.01, 2018

Внаслідок падіння козлового розвантажувального крана в Хриплині під Івано-Франківськом загинули два залізничники. Адміністрація залізниці обіцяє компенсації родинам.

Як повідомляв КУРС, сьогодні вранці шквальним вітром повалило промисловий козловий кран на залізничному вузлі у Хриплині Івано-Франківської міської ради. 36-тонний кран, який у цю мить не працював, впав на вантажівку з людьми. Двоє працівників залізниці, які були в кабіні, загинули. Ще кілька людей були у кузові, вони не постраждали. 

1

Щоб звільнити тіла загиблих, працівники ДСНС розрізали кабіну спецобладнанням.

Начальник дирекції залізничних перевезень ВСП "Івано-Франківська дирекція залізничних перевезень" Ярослав Лучко запевняє, що кран був добре закріплений, але порив вітру виявився надто сильним. "О 8 годині 40 хвилин стався цей випадок, я одразу виїхав на місце. Буде ретельне розслідування. Кран зірвало через штормовий вітер, загинули працівники залізниці, особи встановлюються, але вони не місцеві… Сім'ям буде відшкодування…"  сказав Лучко.

Як розповів КУРСу начальник оперативно-координаційного центру ДСНС в Івано-Франківській області Петро Василик, повідомлення про трагедію рятувальники отримали о 9:07. Кран впав на вантажівку підрядної фірми, з якою працює залізниця. З тими людьми, які були в кузові, працювали психологи  люди в стані шоку. А щоб звільнити тіла загиблих, прийшлося кран, який впав, підняти іншим краном і розрізати кабіну. Дах кабіни фактично приплюснуло до самої підлоги. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: