fbpx

На Прикарпатті зафіксували підкуп виборців і обіцяють судитися

Політика 12:17, 18.11, 2014

Кандидат у народні депутати у 86 виборчому окрузі, самовисуванець, активіст Євромайдану Роман Глинка обурений діями переможця перегонів у цьому окрузі. Каже, зафіксував факти підкупу виборців з боку Анатолія Диріва. Активіст євромайдану на прес-конференції продемонстрував місцеві газети, в яких розміщено подяки колективів за надану їм матеріалу допомогу.

«Він прямим текстом брав і робив прямий підкуп виборців. Одержували колективи і працівники грошову та матеріальну допомогу. Це все можемо відразу побачити в наших газетах. На Богородчанщині, Рожнятівщині, Долинщині і Болехівщині підкуп робився в дуже гарній темі – роздавалася грошова і матеріальна допомога», – говорить Роман Глинка.

Діючі депутати, прикриваючись своїми мандатами, здійснюють злочини. В цьому переконаний депутат обласної ради, учасник виборчих перегонів у 86 окрузі Володимир Грабовецький. Каже, обранці підкуповують виборців, не з’являються під час своєї каденції на виборчому окрузі. Активізуються лише під час виборчої кампанії, застосовують брудні технології – і виграють вибори.

«На жаль, сьогодні немає механізму юридичного для того, аби такого депутата притягнути до відповідальності. Сьогодні він захищений своїми мандатами, своїми колегами, які сидять у Верховні Раді. Але ми, як громадськість, не будемо стояти осторонь і будемо намагатися через тих депутатів, які пройшли до парламенту, які є патріотами, домагатись того, аби була знята депутатська недоторканість і любого депутата громада могла притягнути до відповідальності», – коментує Володимир Грабовецький.

Утім, Роман Глинка не сидітиме, склавши руки. З фактами підкупу виборців уже звернувся у прокуратуру Рожнятівського району, таку ж заяву направив до  Генеральної прокуратури, надіслав листи до ЦВК та Люстраційної комісії. А ще подав позов до суду. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: