fbpx

Роман прикарпатської письменниці Софії Андрухович став "Книгою року ВВС-2014"

Культура 18:01, 12.12, 2014

ВВС Україна оголосила переможців премії "Книга року ВВС-2014", представленої в партнерстві з Культурною програмою Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). "Книгою року ВВС-2014" став роман Софії Андрухович “Фелікс Австрія“, а в номінації "Дитяча книга року ВВС-2014" перемогла книга “Дракони, вперед!” Каті Штанко.

ВВС Україна також назвала "Книгу десятиліття ВВС", представлену також у співпраці з культурною програмою ЄБРР, на честь десятої річниці премії. Цю нагороду отримав роман Сергія Жадана “Ворошиловград”, який був "Книгою року ВВС" у 2010 році, пише "Друг читача".

"Роман Софії Андрухович привабив суддів ретельно змальованим портретом часів імператора Франца-Йосифа і глибокою психологією наративу. Цей твір є ще одним нагадуванням про те, що кохання часом має руйнівний вплив, – а також про те, що жодна імперія не є вічною”, – прокоментувала головний редактор ВВС Україна Ніна Кур’ята.

Кожен з трьох переможців отримає винагороду 1000 доларів у гривневому еквіваленті. Видавці двох книг-переможців матимуть право використовувати логотипи "Книги року ВВС" у своїх наступних виданнях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: