fbpx

Росія планує внести зміни в Угоду про асоціацію України з ЄС

Політика 09:52, 27.08, 2014

Росія розраховує вийти з конкретними пропозиціями щодо можливої ​​корекції базової Угоди про асоціацію України з ЄС та додатка до неї до міністерській зустрічі 12 вересня.

Про це повідомив журналістам міністр економічного розвитку Російської Федерації Олексій Улюкаєв, передає ИТАР-ТАСС.

"Мова йде про конкретні поправки, які ми повинні внести в текст програми та, я не виключаю, що в текст базової угоди", – сказав він, зазначивши, що розраховує вийти з цими пропозиціями до міністерській зустрічі, запланованої в Брюсселі на 12 вересня. 

У свою чергу помічник президента Андрій Білоусов не виключає, що експертні консультації можуть привести до коректування тексту базової Угоди про асоціацію України з ЄС та додатків до неї. 

"Ми в стислі терміни постараємося подивитися ті пункти Угоди про асоціацію України та ЄС, які викликають стурбованість і несуть у собі ризики для Росії, і постараємося за цими пунктами знайти якісь розв'язки. Аж до можливого внесення змін до тексту Угоди або її додатків", – повідомив він журналістам. 

Єврокомісар з торгівлі Карел де Гюхт, в свою чергу, підтвердив проведення тристоронньої зустрічі РФ, України і ЄС щодо імплементації Угоди про асоціацію та вільну торгівлю Брюсселя і Києва 12 вересня у бельгійській столиці. Про це він заявив у вівторок журналістам у Мінську. 

"Я вірю, що ми зможемо знайти рішення щодо так званих торгових ускладнень, які виникають у результаті імплементації Угоди про асоціацію та глибоку і всеосяжну зону вільної торгівлі України та ЄС. Процес триває на рівні експертів, і 12 вересня в Брюсселі ми знову зустрінемося на політичному рівні", – сказав він. 

Очікується, що зустріч у Брюсселі пройде на рівні міністрів, де РФ представлятиме глава Мінекономрозвитку Олексій Улюкаєв, Україну – глава МЗС Павло Клімкін та ЄС – єврокомісар з торгівлі Карел де Гюхт. 

Тристоронні консультації щодо імплементації Угоди про асоціацію були запущені в травні 2014 року.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: