fbpx

Росія почала раптову перевірку боєготовності військ біля кордонів України

Суспільство 10:36, 08.02, 2016

Росія почала раптову перевірку боєготовності у військах Південного військового округу, окремих з'єднаннях повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації.

Про це заявив міністр оборони Росії Сергій Шойгу, повідомляє Громадське.

"Відповідно до рішення верховного головнокомандувача сьогодні з п'ятої години ранку війська Південного військового округу, окремі з'єднання Повітряно-десантних військ і військово-транспортної авіації приводяться в бойову готовність. З цього часу ми приступили до раптової перевірки бойової готовності військ на Південно- західному стратегічному напрямку", – сказав Шойгу.

Він зазначив, що в ході перевірки буде оцінюватися ступінь готовності Південного військового округу до реагування на кризові ситуації різного характеру.

"Необхідно відпрацювати весь спектр завдань, що вирішуються органами управління та військами, в тому числі з боротьби з терористичними загрозами, ліквідації наслідків природних і техногенних катастроф. Оцінити маневрені можливості з'єднань в ході здійснення маршів при створенні угруповань військ",  повідомив Шойгу.

Він додав, що також необхідно перевірити готовність авіації і сил ППО до відбиття ударів повітряного противника і захисту важливих військових і державних об'єктів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: