fbpx

Російські політики вибухнули гнівом через пісню Дещиці про Путіна

Політика 16:40, 15.06, 2014

У Раді Федерації Росії назвали неприпустимими "образливі висловлювання" виконуючого обов'язки міністра закордонних справ України Андрія Дещиці на адресу російського президента і вимагають відставки.

"Міністр закордонних справ України нецензурно висловився щодо керівництва нашої країни, що неприпустимо для глави зовнішньополітичного відомства", – заявив голова комісії Ради Федерації з моніторингу ситуації в Україні Володимир Джабаров,  передає Українська правда з посиланням на РИА Новости.

Разом з тим, глава комітету Держдуми у справах СНД Леонід Слуцький назвав "апофеозом антидипломатіі" поведінку в. о. глави МЗС України.

"Коли головний дипломат України поливає нецензурною лайкою президента Росії, при цьому перебуваючи на незаконній акції, яка, по суті справи, являє собою агресивну атаку на посольство Росії в порушення всіх конвенцій і, перш за все, Віденської конвенції про дипломатичні імунітети,  це апофеоз того, що я б назвав антидипломатією",  заявив Слуцький.

Депутат додав, що "це войовнича недоумкуватість, помножена на агресію, і абсолютний непрофесіоналізм, оскільки міністр має хоча б зовні робити вигляд, що він поводить себе в рамках дипломатичних канонів".

Раніше голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков заявив, що Дещицю, який дозволив собі публічне образливе висловлювання на адресу президента РФ Володимира Путіна, слід змістити з займаної ним посади.

Як відомо, 14 червня сотні активістів пікетували посольство Російської Федерації в Києві у зв'язку з проникненням російських танків на територію України і збитим літаком ІЛ-76. Мітингарі закидали посольство яйцями, зеленкою, перевернули та потрощили машини, що належать до автопарку диппредставництва. 

Однак, незважаючи на побоювання, що посольство чи автівки можуть бути підпалені, ситуація надвечір заспокоїлася, зокрема, завдяки участі у подіях представників уряду. Так, під дипустановою були глава МВС Арсен Аваков, в. о. глави МЗС Андрій Дещиця з помічниками, представники СБУ, міліція. 

Так, Дещиця закликав проводити виключно мирний протест і нікому не завдавати шкоди, та на знак підтримки мирного протесту разом із мітингувальниками заспівав "Путін – х**ло".

"Чи я проти того, щоб ви протестували? Я за те, щоб протестували. Я готовий тут із вами стати і казати: "Росіє, забирайся з України!" – сказав в. о. міністра.

У свою чергу Аваков зазначив, що учасникам акції роз'яснюють, які наслідки для країни у ситуації неоголошеної війни матиме їхня поведінка, а представникам дипмісії  через що саме мітингують українці. За словами Авакова, у посольстві РФ до такої ситуації там "поставилися з розумінням".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: