fbpx

Знайшли вірус в Google Play, який краде гроші у власників смартфонів

Суспільство 09:10, 01.07, 2018

Експерти антивірусної компанії McAfee знайшли більш як десяток заражених додатків в офіційному магазині для Android-пристроїв Google Play.

Створенням шкідливого програмного забезпечення займалися хакери з угрупування AsiaHitGroup. Вірус називається Sonvpay, він був вбудований в 15 додатків, розміщених в Google Play, деякі з них були завантажені більш як 10 тисяч разів, інформує інтернет-видання Internetua.

Вірус використовує безшумні оповіщення, так що після установки додаток надсилає користувачам повідомлення про оновлення, проте під відповідною кнопкою замаскована підписка на платні послуги.

Щоб власник Android-смартфона не помітив підступ, хакери використовують WAP-білінг, який не вимагає відправки SMS-повідомлень. Це дозволяє безпосередньо списувати гроші з мобільного рахунку, і при цьому користувачі нічого не виявлять в історії відправлених повідомлень. 

З січня 2018 року злочинці могли заробити до 145 тисяч доларів. 

Експерти вчергове радять користуватися антивірусами, уважніше вивчати відгуки на додатки в Google Play і не довіряти програмам, що подає запит доступ до функцій оплати через SMS-повідомлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: