fbpx

До переліку учасників бойових дій, дітям яких надаються освітні пільги, внесли добровольців

Суспільство 18:47, 27.02, 2018

Верховна Рада розширила перелік осіб, які належать до учасників бойових дій і дітям яких передбачено цільову підтримку на навчання у вишах і професійно-технічних навчальних закладах.

За прийняття відповідного законопроекту №6298 за основу й у цілому проголосувало 240 депутатів при мінімально необхідних 226, передають Українські Новини.

Законопроект розроблений з урахуванням численних звернень громадських організацій ветеранів війни та безпосередньо учасників бойових дій, сказано в пояснювальній записці. 

Відповідно до чинного закону, держава забезпечує учасникам бойових дій і дітям, у тому числі дітям, які вчаться на денній формі навчання у професійно-технічному і вищому навчальному закладах, – до закінчення навчальних закладів, але не довше ніж до досягнення ними 23 років, – державну цільову підтримку для отримання професійно-технічної та вищої освіти в державному та комунальному навчальному закладах.

Досі учасники бойових дій – особи, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції у складі добровольчих формувань, що в подальшому були включені до складу Збройних Сил України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів – не мали права на одержання державної цільової підтримки для здобуття професійно-технічної та вищої освіти.

Надання права на державну цільову підтримку для здобуття професійно-технічної та вищої освіти у державних та комунальних навчальних закладах лише одній категорії осіб, які мають статус бойових дій, призводить до посилення соціальної напруги серед зазначених категорій осіб, аргументували у ВРУ прийняття поправки.

Тож до переліку осіб, на яких поширюється право отримати джержавну цільову підтримку, тепер включені учасники Другої світової війни, учасники бойових дій на території інших країн, військовослужбовці-афганці, добровольці, які брали участь в АТО, якщо їхні формування були включені до складу Збройних сил Міністерства внутрішніх справ і Національної гвардії, й інші.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: