fbpx

Розвивати ОТГ на Прикарпатті допоможе проект DOBRE

Суспільство 15:37, 05.02, 2019

Сьогодні, 5 лютого, в Івано-Франківській обласній державній адміністрації підписали меморандум про співпрацю та взаємодію між ОДА, облрадою і програмою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) "Децентралізація приносить найкращі результати та ефективність", DOBRE.

Меморандум підписали голова ОДА Олег Гончарук, голова облради Олександр Сич і директор програми DOBRE Беррі Рід.

Реалізація п’ятирічного проекту DOBRE в області розпочалася у вересні 2016 року, повідомила ОДА. За цей період 10 об’єднаних територіальних громад, таких як Білоберізька, Верхнянська, Печеніжинська, Старобогородчанська, Більшівцівська, Нижньовербізька, П’ядицька, Дзвиняцька, Ланчинська та Тлумацька отримали кошти на розвиток проектів, а також підтримку в організації роботи, пройшли навчання та програми з обміну досвідом.

На переконання Беррі Ріда, багато громад Івано-Франківщини розташовані у гірських районах і часто зіштовхуються з багатьма перешкодами щодо надання різного роду послуг. Відтак потребують подальшої підтримки.

За допомогою програми DOBRE ОТГ зможуть перетворювати перешкоди у переваги, вважає Рід. Наступні напрями співпраці, обумовлені в меморандумі, – удосконалення системи надання адміністративних та соціальних послуг. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: