fbpx

Руки не з того місця, – Марцінків не задоволений прибиранням прибудинкових територій і тротуарів

Суспільство 08:57, 13.02, 2018

Про стан прибирання території міста після снігопаду йшлося сьогодні на оперативній нараді в міського голови.

Директор департаменту житлової, комунальної політики та благоустрою Михайло Смушак, який доповідав з цього питання, нагадав, що перед снігопадом минулого тижня комунальники готувалися і закликали мешканців не виїжджати на автомобілях, а підприємців – щоб прибирали біля своїх офісів.

"І у п’ятницю отримали таку картину. Хтось дякував, хтось критикував, бо щось вдалося, а щось не вдалося", – зазначив Смушак.

У загальному ситуація з прибиранням, вважає Смушак, задовільна: є питання з околицями міста. Також каже, що є проблема з  тротуарами. Їх не можна посипати сіллю, бо роз’їдає взуття.

Руслан Марцінків поцікавився, чи вивчали досвід інших країн з цього питання. 

"Якось в Польщі сиплють сіль – і не роз’їдає. А в нас що? Руки не з того місця ростуть…" – зробив зауваження Марцінків.

Мер наказав опрацювати питання, щоб чимось таки посипати тротуари.

Марцінків сказав, що, на його думку, підрядники не справляються із прибиранням прибудинкових територій. Розповів, що минулого тижня був у Німеччині, і там місто прибирає комунальна техніка, а не приватні організації.

Також Смушак додав, що працівники департаменту вийшли у суботу прибирати не тому, що без них не справлялися, а щоб показати приклад мешканцям міста, що біля своїх домівок треба прибирати.

 

Марцінків також нагадав, що ще є проблема з переходами: по-перше, їх треба чистити, по-друге, біля переходів стоїть вода  є проблема з водовідведенням. Мер доручив Смушаку, дорожникам і Водоканалу спільно вирішити цю проблему.

Директор КП "МІУК" Мирон Джус додав, що працювали 4-5 одиниць техніки і понад 180 двірників.

"Біда в тому, що, коли сильні снігопади, люди залишають автомобілі під будинками. Всі працюють, докладають максимум зусиль, щоб було чисто", – запевнив Джус.

Марцінків перепитав, чи помагають комунальникам самі мешканці. Люди не виходять, відповів Джус, але дають поради з балконів.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: