fbpx

Руслан Марцінків вирішив масштабно попіаритися на бюджетних грошах

Політика 17:34, 24.02, 2015

Двері помешкань франківців протягом останніх днів заклеюють листівками з рекламою "Програми Марцінківа Руслана "Теплий дім".

Листівка закликає франківців скористатися нагодою замінити старі вікна у під’їздах новими склопакетами на умовах співфінансування. При цьому мешканцям треба внести лише 10% від вартості вікон і робіт. Звідки береться решта необхідних коштів – листівка не повідомляє: про це потурбується Руслан Марцінків, на чиє ім’я досить написати заяву і занести її до його громадської приймальні. Повідомляється також, що за "програмою Руслана Марцінківа" у минулому році у місті замінено 450 віконних конструкцій. За це йому, зокрема, вдячна й Олена Іванівна з мікрорайону Позитрон, як запевняє листівка.

Насправді, жодної іменної програми Руслана Марцінківа "Теплий дім" не існує: у місті втілюється "Програма теплової модернізації житлового фонду Івано-Франківська на 2013-2015 роки", затверджена міською радою 7 березня 2013 року. У той час "свободівець" Руслан Марцінків, який до 12 грудня 2012 року працював секретарем міської ради, вже понад 2 місяці був народним депутатом України. Програма також не є унікальною ініціативою Марцінківа, як він це стверджує в багатьох інтерв’ю. Аналогічні програми раніше були прийняті в інших містах України, крім того, в Україні діяла ідентична за суттю національна програма, затверджена постановою Кабміну в травні 2012 року.

В Івано-Франківську програмою теплової модернізації передбачені певні заходи з енергозбереження: заміна вікон і дверей у під’їздах, утеплення горищ і стін тощо. Фінансується програма з коштів міського бюджету, власних коштів управителя житлового фонду (КП "ЄРЦ") та грошей мешканців. У 2015 році передбачена документом дольова участь мешканців в обсязі 70% (не може бути меншою 50%). Так принаймні вказано в опублікованій на сайтах міськради і КП "ЄРЦ" програмі, хоча Руслан Марцінків обіцяє "закрити" 90%. Згідно з програмою, бюджетне фінансування здійснюється відповідно до титульних списків, складених та погоджених розпорядниками коштів. Яким чином до формування титульних списків причетний громадянин Марцінків і чому заяву треба писати на його ім’я – незрозуміло: заявки мало б збирати КП "ЄРЦ". Не змогли цього пояснити і в самій приймальні політика, який ані до міської ради, ні до виконкому, ні до КП "ЄРЦ" стосунку сьогодні не має. Окрім хіба такого, що там знаходяться колеги по партії чи її ставленики, які й допомагають Марцінківу з розмахом попіаритися за рахунок коштів громади і мешканців напередодні місцевих виборів. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: