fbpx

Руслана Коцабу засудили до трьох з половиною років ув'язнення

Політика 12:28, 12.05, 2016

Сьогодні в Івано-Франківському міському суді оголосили вирок у справі скандального блогера Руслана Коцаби, якого звинувачували у державній зраді та перешкоджанні мобілізації й діяльності ЗСУ.

Як повідомляв КУРС, суд зняв з Руслана Коцаби обвинувачення в державній зраді за ст. 111. 

Однак за ст. 114, ч. 1 (передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 15 років за передачу або збирання з метою передачі іноземній державі, іноземній організації або їх представникам відомостей, що становлять державну таємницю, якщо ці дії вчинені іноземцем або особою без громадянства) суддя Олеся Зеленко визнала Руслана Коцабу винним.

Суд призначив Коцабі покарання у вигляді трьох з половиною років позбавлення волі, стягнув з засудженого 4975 грн на проведення експертиз та зобов'язав слідчі органи повернути Коцабі гроші, вилучені під час обшуку, цифрову камеру, телефони, картки пам'яті, сім-карти, системний блок, банківську картку.

Суд призначив покарання нижче від норми через пом'якшувальні обставини – перше притягнення до кримінальної відповідальності та утримання двох малолітніх дітей.

Руслан Коцаба з вироком, якого чекав у СІЗО півтора року, не згоден і пообіцяв оскаржити в апеляційній інстанції. Оскільки згідно з так званим "законом Савченко" термін, відбутий в СІЗО, враховується як подвійний, то перебувати в ув'язненні Коцабі залишиться приблизно півроку.

Адвокат Руслана Коцаби заявила, що рішення суду "половинчасте та боягузливе".

"Вони не наважились його засудити на стільки, на скільки просив прокурор за абсурдними звинуваченнями у зраді Батьківщині. Очевидно, що незгода з вищим керівництвом, яке нині керує Україною, не є зрадою власне Україні, а є просто незгодою з тими, хто захопив зараз владу", – зазначила Монтян.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: