fbpx

Рятувальники "Муніципальної варти" волонтерили у Боснії і Герцеговині. ФОТО

Суспільство 11:39, 22.10, 2018

В амбулаторії Боснії і Герцеговини у містечку Меджугор'є два тижні працювали волонтерами працівники "Муціпипальної варти" з Івано-Франківська.

Під час своєї відпустки хлопці поїхали за міжнародною програмою, яку організувала Мальтійська служба допомоги. За цією програмою люди, які пройшли навчання з надання кваліфікованої першої медичної допомоги, вирушають у невелике туристичне містечко Меджугор'є, розташоване у Боснії та Герцеговині.

Там працює єдина амбулаторія, а туристи переважають кількість населення містечка. Відповідно бракує медичних рятувальників. Тому наші хлопці волонтерами працювали у кареті швидкої допомоги.

"Дуже цікавий досвід і доповнення практичних навичок, здобутих в Україні,  розповідає учасник програми, рятувальник "Муніципальної варти" Юрій Титоренко. – Меджугор'є – містечко, у якому паломники з усього світу намагаються вибратися на вершину скелястої гори, яка вважається святою для багатьох християн. Багато з них падає і сильно травмується. Тому багато викликів полягали у наданні допомоги потерпілим. Однак були й складніші випадки, як-от крововилив у головний мозок чоловіка…"

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: