fbpx

Рятувальники попереджають про підйом рівня води у річках Прикарпаття

Суспільство 09:45, 06.02, 2017

Підйом рівня води до півтора метра та вихід річок на заплаву у зв'язку з початком льодоходу прогнозують рятувальники управління ДСНС в Івано-Франківській області.

Сьогодні, 6 лютого, на річках басейну Прута очікується продовження підйомів рівнів води на 0.2-1.4 м над перед паводковим.

В басейні Дністра 6-7 лютого продовження підйомів рівнів води на 0.3-1.4 м над передпаводковим, особливо на ріці Дністер. Подальше послаблення льодового покриву, його руйнування та льодохід, при заторах додатковий підйом до 1,5 м, попереджають рятувальники.

У минулі вихідні через утворення лодового затору раптово піднявся рівень води на Черемоші.

За інформацією Івано-Франківського ГМЦ, вчора вранці, 5 лютого, рівень води в ріці Черемош у селі Устеріки Верховинського району становив 213 см, спостерігалося перевищення рівня виходу води на заплаву на 18 см.

В місці виходу води на заплаву працювала чергова група Верховинського РВ УДСНС в області. Рятувальники встановили, що перед місцем заміру рівня води на гідропості утворився затор льоду (до 10 метрів завдовжки), що спричинило різкий підйом рівня води. Загрози населеним пунктам та необхідності проведення підривних робіт не було, визначили представники ДСНС. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: