fbpx

"СБУ намагаються заткнути рота" – Наливайченко про свій майбутній допит у Генпрокуратурі

Політика 22:38, 14.06, 2015

Голова СБУ звинуватив екс-заступника генпрокурора у "кришуванні" нафтобізнесу.

Служба безпеки України відкрила кримінальне провадження за статтею 441 Кримінального кодексу "Екоцид" за фактом майже тижневої пожежі на нафтобазі у Васильківському районі на Київщині. Одним із фігурантів справи є колишній заступник генерального прокурора, який нібито "кришував" нафтобізнес "БРСМ" – компанії, що належить колишньому міністру енергетики та вугільної промисловості за часів Януковича Едуарду Ставицькому. Про це в прямому ефірі програми ТСН.Тиждень сказав голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Заступник колишнього генпрокурора – особа, яка може обґрунтовано підозрюватися у вчиненні особливо важкого злочину з наслідками екоциду для жителів Київської області і Васильківського району", – сказав голова СБУ.

Тепер самого Наливайченка викликають на допит у Генпрокуратуру. "СБУ намагаються заткнути рота… У розслідуванні справи про екоцид та корупцію заступника генпрокурора зразка жовтня 2014 року мене і Службу безпеки не зупините", – прокоментував очільник СБУ. Наливайченко також уточнив, що генпрокуророві Віктору Шокіну вже передали інформацію про факти кримінального провадження щодо екоциду. Допит Наливайченка в Генпрокуратурі має відбутися завтра, 15 червня, об 11:00. Голова СБУ наголосив, що вимагатиме, аби фігурант справи про екоцид був взятий під варту.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: