fbpx

СБУ проводить розслідування злочинів всередині самої СБУ, – Наливайченко

Суспільство 14:53, 15.04, 2015

Під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції голова СБУ Валентин Наливайченко заявив, що у 2013-2014 роках СБУ була небезпечною для громадян України.

Служба безпеки України проводить розслідування злочинів всередині самої СБУ зразка кінця 2013 – початку 2014 років.

Про це під час засідання Комітету Верховної Ради з питань запобігання і протидії корупції заявив голова СБУ Валентин Наливайченко.

За його словами, інформує 5 Канал, на той час організація була "вкрай небезпечною для громадян".

"СБУ була небезпечною тим, що керівники колишньої служби заводили за власною вказівкою незаконні справи, у тому числі контррозвідувальні, насамперед проти активістів Майдану, проти членів їхніх сімей, проти депутатів та представників опозиції", – сказав він.

На Івано-Франківщині нещодавно змінили начальника обласного управління СБУ. Призначений очолювати спецслужбу на Прикарпатті Петро Дідух в час Майдану керував відділом захисту національної державності. Саме цей відділ мав компетенцію порушувати проти громадян контррозвідувальні справи, які передбачають негласне стеження і прослуховування. 

Голова СБУ Валентин Наливайченко під час засідання Комітету також звернувся до Ради з проханням обмежити можливість заведення контррозвідувальних і інших справ проти українських громадян з боку самої Служби безпеки України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: