fbpx

СБУ увірвалася до квартири і затримала Саакашвілі. ВІДЕО

Політика 10:52, 05.12, 2017

Екс-президенту Грузії Міхеілу Саакашвілі вручили підозру.

Про це повідомляють народні депутати та активісти "Руху нових сил", що стоять біля квартири Міхеіла Саакашвілі, де проводить обшуки СБУ, передає УП.

"Саакашвілі вручили підозру, є там нібито один з адвокатів, іншого адвоката не пускають", – сказав член політради "Руху нових сил" Іван Слободянюк.

"Саакашвілі знаходиться зараз у своїй квартирі, нам зараз повідомили, що його затримали, вручили вже чи хочуть вручити підозру", – сказав один з лідерів "РНС" Юрій Дерев'янко.

Він додав, що силовики спробують вивести Саакашвілі з квартири.

"Якось, нібито якимись дворами, його будуть з квартири витягувати чи через дах, чи через вікна", – сказав Дерев'янко.

Ще за кілька хвилин вийшов чоловік і повідомив, що зараз будуть виводити Сакашвілі, і попросив не заважати їм.

Після цього з квартири у супроводі понад десятка осіб вивели Саакашвілі. 

Пізніше прес-служба СБУ повідомила, що співробітники СБУ спільно з Генеральною прокуратурою затримали екс-президента Грузії Міхеіла Саакашвілі у рамках кримінального провадження. 

"У рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 256 (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності) Кримінального кодексу України, затримали за місцем проживання у Києві Міхеіла Саакашвілі", – йдеться в повідомленні.

"Планується його допит слідчими", – підсумували в СБУ.

Санкція статті 256 передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п'яти років.

Пізніше адвокат Павло Богомазов, який вийшов з квартири Саакашвілі, повідомив, що Саакашвілі "озвучили, що його підозрюють у сприянні поваленню державного режиму".

Прес-служба Руху нових сил на офіційному сайті партії оприлюднила рішення Печерського суду, на підставі якого діяли правоохоронці. 

Обшуки в квартирі лідера РУХУ НОВИХ СИЛ Михайла Саакашвілі відбулись на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду О. Соколова, який задовільних клопотання Генпрокуратури у кримінальному провадженні № 4201700000001533 про проведення обшуку.

У клопотанні, зокрема, вказується, що квартира, у якій проживав Саакашвілі по вул. Костьольній, 7 «фактично використовується особами, які сприяють учасникам злочинної організації».

Згідно з клопотанням прокуратури, обшук необхідно провести «з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, в тому числі надати дозвіл на відшукування та вилучення чорнових запитів, записів про фактичних виконавців злочинних дій та матеріальних носіїв, на яких може знаходитись така інформація: комп’ютерної техніки, магнітних та електронних, цифрових носіїв інформації, засобів зв’язку, первинних фінансово-господарських документів….., печаток, чорнових записів записних книг, які вилучені законом з обігу та інших предметів і документів».

Повідомляється, що слідчий відділ управління особливо важливих справ Департаменту міжнародно-правового співробітництва ГПУ здійснює досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 256 КК України (Сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності, ті самі ді вчинені службовою особою або повторно).

«Обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб», — йдеться в документі.

1

2
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: