fbpx

Шахраї ошукали двох мешканок Франківська через Інтернет-покупки

Суспільство 18:56, 01.08, 2016

На Франківщині збільшилася кількість шахрайських дій через продаж-купівлю в Інтернеті. Люди переказують гроші за товар, вибраний на офіційних сайтах чи з особистих оголошень, проте зловмисники ні товару, ні грошей не повертають і на мобільний зв'язок не виходять.

Про це повідомили КУРСу в ГУ НП в Івано-Франківській області.

До чергової частини Івано-Франківського відділу поліції звернулася 30-річна місцева жителька з повідомленням про те, що тиждень тому через мережу Інтернет замовила дитячу коляску, за яку оплатила через банк завдаток в сумі 300 грн, однак по цей час замовлений товар не отримала, а продавець вимкнула телефон.

З аналогічним повідомленням до поліції звернулась ще одна франківчанка, котра, як встановили поліцейські, замовила через мережу Інтернет на сайті "ОЛХ" велосипед та перерахувала на вказаний шахраєм рахунок кошти в сумі 600 гривень, після чого з "продавцем" було втрачено зв'язок – і ні велосипеда, ні грошей.

За наведеними фактами слідчі розпочали кримінальні провадження за ознаками злочину, передбаченого ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Поліція розшукує злочинців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: