fbpx

Псевдополіцейські видурили у пенсіонерів 60 тис. гривень та 8 тис. євро

Суспільство 16:01, 26.02, 2019

Жертвами телефонних шахраїв, повідомляють у поліції, переважно стають люди похилого віку.

Схема шахрайства в обох випадках не нова: "Ваш син у поліції, для вирішення проблеми потрібні гроші". Жертвами шахраїв зазвичай стають саме люди похилого віку.

Саме така ситуація сталася напередодні із 83-річним мешканцем Івано-Франківська. Потерпілий розповів правоохоронцям, що вчора, 25 лютого, на його домашній телефон зателефонував невідомий чоловік, який представився працівником поліції та сказав, що син пенсіонера нібито винен у вчиненні ДТП. Для уникнення відповідальності потрібні гроші – 60 тисяч гривень. Не засумнівавшись у правдивості цієї історії та навіть не зателефонувавши до сина, аби з'ясувати ситуацію, старий чоловік погодився віддати усю наявну в хаті готівку незнайомцю, який невдовзі по неї під'їхав.

Вів аналогічної афери вчора постраждала й 77-річна франківчанка. Жінка за "порятунок" сина віддала псевдополіцейським 8000 Євро. 

За цими фактами розпочато кримінальні провадження за ч. 1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство).

Працівники поліції проводять заходи зі встановлення місця перебування зловмисників та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Проводиться досудове розслідування.

Правоохоронці вкотре наголошують, щоби перевіряти інформацію, отриману від незнайомих.

"Навіть якщо незнайомець називає себе працівником правоохоронних органів, не поспішайте виконувати його прохання, особливо ті, які стосуються переказу коштів", – зазначили у секторі комунікації обласного управління поліції. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: