fbpx

Що потрібно знати про оцінку годинника?

12:43, 22.04, 2019

Наручний годинник вже давно перестав виконувати свою пряму функцію хронометра. При наявності різноманітних гаджетів ці аксесуари вже не дуже потрібні, щоб просто дивитися, котра година. Зате вони потрібні як модне доповнення образу, підтримки іміджу і стилю.

Більшість сучасних моделей наручних годинників коштують недешево. Якщо у їх господаря виникли певні фінансові труднощі, то годинник можна здати в ломбард. Сьогодні провести оцінку цих аксесуарів можна навіть в режимі онлайн, для чого достатньо перейти за посиланням https://vipgold.in.ua/cost_clock

1

Полірування і справжність хронометрів

Є кілька критеріїв, за якими співробітники ломбардів оцінюють наручний годинник. В першу чергу вони звертають увагу на полірування. Якщо воно виконане неякісно, то можна забути про естетичний зовнішній вигляд аксесуара. Про такий стан справ, напевно, чули володарі лінійки годинників Audemars Piguet Royal Oak. Корпус цього годинника має вісім граней, а невдалі дії майстра приведуть до того, що стильний хронометр в результаті буде схожий на звичайний змилок. Погане полірування можна виправити хіба що наварюванням металу в центрі обслуговування. Як підказують експерти-оцінювачі з сайту vipgold.in.ua необов'язково полірувати аксесуар після кожної подряпини.

Ринок наручних годинників наповнений величезною кількістю підробок під брендові годинники. Оцінювачі звертають увагу на справжність заводної головки, механізму, циферблата й інших деталей. Коли людина купує годинник, то його краще відразу віднести в годинникову майстерню, де фахівець його розкриє і підтвердить автентичність комплектуючих. Для визначення достовірності моделей варто ретельно вивчити історію, мануфактуру, клейма, відповідності та безліч інших нюансів.

При цьому варто розуміти, що справжність корпусу і механізму не обов'язково передбачатиме справжність годинника. Серед годинникарів відоме поняття "мар'яж", що позначає ситуацію, при якій справжній механізм розміщується в самостійно виготовлений корпус іншої моделі того ж бренду. Особливо часто переносять кишенькові механізми в корпуси для наручних годинників.

Значення циферблата для оцінки годинника

Зрозуміло, зовнішній вигляд циферблата і його стан мають дуже велике значення при оцінці годинника. Вартість хронометра знизиться, якщо циферблат буде відновленим (надрукованим або намальованим) або зовсім змитим. Мітки на ньому можуть просто вицвісти. Як правило, їх малюють фарбою на основі радієвих солей, а ось відновлення за допомогою суперлюмінованої фарби нехай і зробить користування хронометром більш безпечним, але знизить його вартість.

Ці та інші нюанси дуже впливають на оцінку наручних годинників. Всі деталі варто дізнаватися тільки у досвідчених оцінювачів та знавців хронометрів.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: