fbpx

Щоб зменшити кількість ДТП у Франківську, правоохоронці обіцяють залучити більше патрулів

Суспільство 13:07, 02.12, 2015

З 3 грудня в Івано-Франківську посилять нагляд за безпекою дорожнього руху. Зокрема, з 6 до 16 години патрулюватимуть 6 екіпажів поліцейських, з 16 до 24 – 8 екіпажів, з 24 до 8 – 3-4 екіпажі.

Про це під час круглого столу повідомив заступник начальника управління превенції ГУ Нацполіції в Івано-Франківській області Василь Василик.

Найбільше ДТП стається з 16 до 24 години.

"Наразі в місті чергує 4-5 екіпажів, які займаються тим, що їздять з однієї ДТП на іншу", – розповів Василик.

За його словами, з початку року трапилося 494 ДТП, у них загинуло 99 осіб та 633 травмовано.

Зокрема, з 6 листопада – 55 ДТП, 21 особа загинула. З них 10 водіїв були у стані алкогольного сп’яніння.

За листопад минулого року трапилася 31 ДТП, де загинуло шість осіб.

Для порівняння, за рік у Богородчанському районі зафіксовано 19 ДТП (10 – минулого року, у Верховинському 10 (минулого року 5), у Галицькому 6 (минулого року 2), в Івано-Франківську 138 (90 – минулого року).

Управління превенції обласної Нацполіції адресувало ОДА прохання звернутися до священиків усіх конфесій проводити роз’яснювальну роботу з парафіянами. Крім того, правоохоронці просять долучатися до роз’яснювальної роботи ЗМІ.

Загалом в Україні з початку року трапилося 22 374 ДТП, в яких загинуло 4087 осіб та 27 856 травмовано.

На думку ініціаторів круглого столу, громадського руху "Народний контроль", збільшення кількості ДТП пов’язане з реформою правоохоронних органів, внаслідок якої Державна автомобільна інспекція ліквідована, а нова Національна патрульна поліція в Івано-Франківській області ще остаточно не сформована.

"Фактично нагляд за безпекою руху в Івано-Франківській області відсутній. Ми пропонуємо до початку виконання службових обов’язків патрульною поліцією Івано-Франківської області залучити екіпажі Національної патрульної поліції з Києва, Львова та інших регіонів, в яких вона функціонує, що приведе, на наш погляд, до належного дотримання правил дорожнього руху з боку автомобілістів і пішоходів", – каже координатор "Народного контролю" Прикарпаття Володимир Гергелюк.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: