fbpx

Шість чоловік з родини загиблого прикарпатця Дмитра Ломея проживають в одній кімнаті

Суспільство 11:58, 15.03, 2015

Як повідомляв КУРС, Дмитро Ломей – один з трьох бійців ДУК-ПС, які загинули в селищі Піски від артилерійського обстрілу 23 лютого. У селі Цуцилів Надвірнянського району залишилася його сім'я – дружина і двоє синів 3 і 4 років. Умови проживання сім’ї загиблого поїхала досліджувати волонтерка Наталя Перцович.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у соцмережі, передає КУРС.

"Там немає умов. Там просто старенька малесенька хатинка – чиста, доглянута, килимки на підлозі старенькі, але чисто випрані. Коли я зателефонувала Наді і запропонувала їй привезти пральну машинку, почула, що водопроводу в них немає. Тому й вирішила поїхати до них… не сама…" – пише волонтерка.

Перцович повідомляє, що в маленькій кімнаті живе шестеро осіб: три дорослі жінки – дружина загиблого, її мама та сестра, а також троє маленьких дітей.

"Святик, старший синочок – викапаний татко. Шептав мені на вухо, що татко помер, його закопали. Я йому шептала на вушко, що татко на хмарці, оберігає синочка звідти… Артур-молодший, трирічний. Дуже багато говорить, розпізнає кольори і називає всіх звіряток із книжечок, які я їм подарувала. Дівчинка, Настя, то племінниця Наді",  роз’яснює Наталя Перцович.

Держава обіцяє 100 тисяч гривень цій сім'ї. Волонтерка пропонує всім об'єднатися, створити масштабну кампанію з побудови хати для сім'ї героя, щоб не була великою, але був водопровід, кухня, ванна. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: