fbpx

Сім осередків політичних партій підписали Меморандум з коаліцією "Прозорі ради"

Суспільство 20:45, 07.10, 2015

Підписанти взяли на себе зобов'язання у разі перемоги відповідної партії на виборах до місцевих рад 2015 року забезпечити імплементацію антикорупційного законодавства, а також відкритість роботи органів місцевого самоврядування.

Завершився перший тиждень підписань Меморандумів з керівниками прикарпатських осередків політичних партій, розповів учасник коаліції “Прозорі ради” Максим Кицюк.

Мета підписань –  Меморандум узгоджується сторонами та укладається в двох примірниках, зобов’язуючи сторони до співпраці, з метою втілення в життя кращих світових практик у сфері місцевого самоврядування.

Коаліціанти формували Ммеморандум, зважаючи на значимість ролі органів місцевого самоврядування та беручи до уваги проведення активної всеукраїнської кампанії із запобігання корупції на всіх рівнях органів влади.

На сьогодні в Івано-Франківській області з учасниками коаліції “Прозорі ради” меморандуми уклали (розташовано по мірі укладання):

  • Івано-Франківська міська партійна організація політичної партії “ВОЛЯ”
  • Івано-Франківська міська партійна організація політичної партії “Блок Петра Порошенка “Солідарність”,
  • Івано-Франківська міська партійна організація партії “Українське об’єднання патріотів – УКРОП”,
  • Івано-Франківська міська партійна організація політичної партії “Об’єднання “Самопоміч”,
  • Івано-Франківська обласна партійна організація ПП “Українська Галицька Партія”,
  • Калуська міська організація політичної партії “Народний Рух України“,
  • Яремчанська міська організація політичної партії “Сила Людей“.

Під час другої хвилі укладання Меморандумів учасники коаліції “Прозорі ради” сподіваються отримати підписи ще близько 20 суб’єктів виборчого процесу – районних, міських та обласних осередків партій.

Учасники Коаліції “Прозорі ради” у разі перемоги відповідної партії на виборах до місцевих рад 2015 року, зобов’язуються:

  1. Надати осередку партії висновки та рекомендації щодо відповідності основних нормативно-правових актів відповідної міської або обласної ради нормам чинного законодавства, зокрема Регламенту ради, Регламенту виконавчого комітету (Президії), Положення про постійні депутатські комісії, Статуту територіальної громади тощо.
  2. Проінформувати українське суспільство, в тому числі громаду відповідного міста чи області, про підписання меморандуму партійною організацією партії у відповідному місті чи області та про зміст взятих взаємних зобов’язань.
  3. Професійно та незаангажовано висвітлювати діяльність відповідної партійної організації партії у відповідному місті чи області – депутатів відповідної ради VII скликання щодо підтримки вищевказаних рішень.

Меморандум складається у двох примірниках – по одному для кожної зі сторін.

Нагадаємо, Коаліція “Прозорі ради” утворена в рамках проекту “Здійснення адвокасі кампанії з імплементації нового антикорупційного законодавства органами місцевого самоврядування”. Цей проект реалізовується в рамках п’ятирічного проекту “Об’єднуємося заради реформ” (UNITER), що фінансується Агенцією з міжнародного розвитку США (USAID) та виконується міжнародною організацією Pact, Inc. в Україні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: