fbpx

Сім'я загиблого військовослужбовця Юрія Барана прийняла орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

Суспільство 09:08, 25.05, 2015

Вчора в Івано-Франківську в Меморіальному сквері відбулася панахида за полеглими Героями, які віддали своє життя за незалежність Української держави.

Вшанувати пам'ять національних борців за волю прийшли представники обласної та міської влади, духовенство, громадські та політичні діячі, повідомляє КУРС із посиланням на Івано-Франківську ОДА.

В рамках відзначення Дня Героїв полеглих бійців пам'янули хвилиною скорботи, покладанням квітів та салютом шани. А сім'ї начальника штабу 5-го територіального батальйону оборони "Прикарпаття" Юрія Барана перший заступник голови облдержадміністрації Сергій Басараб вручив орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

Слід зазначити, що  високу державну нагороду майор Збройних Сил України Юрій Баран отримав посмертно за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України.

За словами дружини Героя, Марії Баран, відрадно, що представники влади сьогодні не забувають своїх Героїв. Вагому підтримку сім'ї Юрія Барана надають і бойові побратими, адже у родині залишилися малесенькі діти.

З нагоди Дня Героїв у Івано-Франківську відбулася також піша хода, загальноміське віче та урочистий концерт. Окрім того, на фасаді будинку на вулиці Лепкого учаснику українського національно-визвольного руху, воїну УПА Михайлу Зеленчуку відкрили анотаційну дошку.

На переконання заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, у призмі сучасних реалій відзначення Дня Героїв є ще більш актуальним, а його значення набуває важливого виховного характеру, формуючи свідомість нащадків.

"На жаль, сьогодні до цілого ряду Героїв нашого народу додаються все нові імена. Причиною цьому є криваві розстріли безневинних людей, Героїв Небесної Сотні під час Революції Гідності та військові дії у східних областях України, що тривають вже більше року, – зауважив Ігор Пасічняк. – Тому обов'язком сучасного й майбутніх поколінь повинно стати збереження  пам'яті про них та увіковічнення їхньої слави".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: