fbpx

Скандальний лісник Вигодського держлісгоспу намагається повернутися на посаду через суд

Суспільство 18:30, 05.08, 2015

Івано-Франківський обласний апеляційний суд розпочав перегляд справи лісничого Слобідського лісництва на Долинщині Ярослава Тимочка проти ДП "Вигодський держлісгосп".

Підприємство не погоджується з рішенням суду першої інстанції про поновлення на роботі брата скандально відомого екс-директора підприємства Ігоря Тимочка – Ярослава, виплату йому моральної шкоди та компенсацію піврічного заробітку. Відтак подало апеляцію.

"Клан Тимочків на чолі з екс-директором Ігорем Тимочком до 2014 року займався розкраданням лісів Вигодського краю та розкраданням грошей ДП Вигодський держлісгосп. В цей час намагається дестабілізувати ситуацію на підприємстві. Ігор Тимочко через суд сподівається поновити на посаді лісничого Слобідського лісництва свого брата Ярослава", – вважають представники ініціативної групи громади Долинщини, присутні на судовому слуханні.

Перегляд справи в Івано-Франківському обласному суді сьогодні, 5 серпня, розпочав суддя Бойчук. Суд з’ясовував, чи Ярослав Тимочко був звільнений у відповідності до трудового законодавства.

Представники Вигодського держлісгоспу, який уже вдруге звільнив Ярослава Тимочка, цього разу за прогул, наполягають на законності звільнення. І просять скасувати рішення Долинського суду, де розглядався позов Ярослава Тимочка до Вигодського ДЛГ. Долинський суд визнав звільнення таким, що не відповідає закону, присудив поновити лісника на роботі, виплатити йому більше 10 тис. грн середнього заробітку і ще 1000 грн моральної шкоди.

За словами адвокатів підприємства, сума середнього заробітку є невірною, а моральна школа в суді першої інстанції ніяк не була доведена позивачем.

Адвокат Тимочка під час пояснень по суті відзначила, що прогулів не було – на це у її клієнта є лікарська довідка. Щоправда, чомусь із ЦРЛ одного з райцентрів Львівської області. Суд витребував оригінал довідки і долучив її до матеріалів справи.  

Юристи держлісгоспу відзначили, що мали і мають сумнів у правдивості довідки. І що Долинський суд, виносячи свою ухвалу, відхилив їхнє клопотання викликати для свідчень лікаря і завідувача ЦРЛ, чиїми двома підписами завірений цей документ.

Розгляд справи зупинили на етапі витребування додаткових документів – у засіданні оголосили перерву. Це потрібно суду, щоби додатково з’ясувати спірні моменти у звільненні Ярослава Тимочка.

"Чотири кримінальні справи, порушені щодо братів Тимочків ще у 2014 році, до сьогоднішнього дня не розслідувані, збитки, завдані ДП Вигодський ДЛГ, не відшкодовані, винні не притягнуті до відповідальності, розтрачене майно неповернуте, а брати Тимочки шукають "правди" щодо порушення їхніх трудових прав. Насправді суть судового процесу не в захисті інтересів рядового лісника від неправомірних дій керівництва, а в намаганні кланом Тимочків знову розгойдувати ситуацію у Вигоді, провокувати нестабільність та сховати за туманом свої кримінальні оборудки. Про можливості фінансово впливати на всі гілки влади Тимочком відомо", – відзначають долинські активісти.

І декларують, що не дадуть знову дорватися до Вигодського ДЛГ клану Тимочків. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: