fbpx

Скандальний літник на Тринітарській перенесли всього на метр. ФОТО

Суспільство 12:34, 12.04, 2018

Під тиском громади і за наполяганням мерії фірма "Надія" перенесла літник на вулиці Тринітарській. Однак лише на метр.

Нагадаємо, у п'ятницю, 6 квітня, на відреставрованій за 1,148 млн грн історичній вулиці Тринітарській встановили літній майданчик площею 83 м². Мешканці міста обурювалися, що майданчик фактично перегородив вулицю, яка мала б бути доступною для всіх.

Дозвіл на встановлення літника надав виконком 29 березня терміном на 10 місяців: з 1 квітня по 1 листопада 2018 року.

Міський голова Франківська Руслан Марцінків відреагував на бурхливу дискусію: "Думка мешканців мені важлива, а тролів проплачених ні".

У вівторок, 10 квітня, міська влада і власник "Надії" домовилися, що літник пересунуть впритул до стіни. Розмір його залишиться таким, як був, – 83 кв. м, і частково таки заступатиме на центральну частину вулиці з трилінкою.

Літній майданчик вже перенесли, він працює. Щоправда, змістили його всього на метр, але так і не впритул до стіни, як домовлялись. 

Нагадаємо, Тринітарську урочисто відкрили 13 жовтня минулого року – з оркестром, гучними промовами і перерізанням стрічки. На вулиці облаштували тротуари та проїжджу частину в один рівень із забезпеченням доступності для маломобільних груп населення. Передбачили нове освітлення та вуличні меблі, додаткове озеленення, встановили оригінальні каналізаційні люки з символікою міста. І таки зберегли автентичну трилінку.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: