fbpx

Скотч, робота пальцями і кіно, яке не можна пропустити: емоційний вікенд у Франківську

Суспільство 07:37, 20.10, 2018

Франківськ завжди багатий на події. Цього разу КУРС рекомендує відвідати неофіційні і немасові заходи, але такі, що залишають враження, емоції, навички, що додають до досвіду і життя.

Посмакувати irish coffee та скотч

В суботу, 20 жовтня, тобто сьогодні надвечір, варто зайти у кав'ярню "Говорить Івано-Франківськ". Дегустація чотирьох зразків першокласного віскі з різних регіонів Шотландії, Ірландії та Америки плюс irish coffee – шляхетна розвага, гідна цієї осені.

1

Її очолить професійний сомельє, який не лише поділиться знаннями про напій з багатовіковою історією, але й передасть усі тонкощі його споживання. Наприклад, розкаже, що в Шотландії виробництво віскі ділиться на регіони і у кожному є свої традиції та лише йому притаманний стиль. А також покаже, чому квейк – спеціальна шотландська чашка для віскі – перевершує склянку.

Організатори врахували, що без кавового напою Irish Coffee дегустація буде неповноцінною. Тому після дегустації віскі приготують для всіх гостей події найкращу у Франківську каву по-ірландськи.

Кількість місць обмежена, тому реєструватися слід за посиланням https://tinyurl.com/ybbeawrz

Початок о 18.00, півтори години будуть віддані смакам і відкриттям.

Подивитися світлу комедію про вибух почуттів

Суботня вистава в Івано-Франківському обласному муздрамтеатрі просто не може бути інакшою – лірична комедія "Змішані почуття".

2

Героїня вважає, що її найкращі роки життя, перспективи та почуття – все у минулому. Красуня в минулому, Крістіна Мільман, оглядаючи спаковані валізи та роздаючи робітникам останні настанови, переїздить у небуття. У голові та квартирі – повний безлад. Його чудово доповнить Герман Льюіс, у якого кардинально інше бачення майбутнього та нестерпний характер. На глядачів відтак чекає справжній вибух почуттів у світлій комедії про світло в кінці тунелю. Вибух, як уже відомо, зачепить не лише сцену, але й глядацьку залу.

Комедія "Змішані почуття" – сценічна візія режисера Ореста Пастуха за мотивами п’єси Річарда Баера.

Початок вистави о 18.00. Вартість квитків від 60 грн.

Навчитися відчувати вологу м’якість

 

20 та 21 жовтня у Франківську влаштовують вікенд "Глина Коло Руки / Vol 3"

Гончарне коло, зволожена у воді глина та довга мовчазна робота пальцями. Гончарство зачаровує своєю ритмічністю та приваблює своїм особливим ритуалом. Гончарство є одночасно і ремеслом, і мистецтвом, і інструментом арт-терапії.

3

Для всіх, хто хоче спробувати гончарство в концентрованій формі, Агенція освітніх та культурних подій INSHI / ІНШІ спільно зі Школа кераміки Івано-Франківськ створила цей вікенд на ревіталізованих площах Promprylad.Renovation.

Протягом цих двох днів учасники цього вікенду дізнаються про різні техніки гончарства та кераміки; виліплять власні вироби (як на гончарному колі, так і руками); розмалюють свої вироби; отримають достатньо теорії (людською мовою) та багато практики;
визначаться, чи вони бажають надалі поглиблено навчатися гончарству, та дізнаються про можливості (само)навчання в цій сфері.

Програма розрахована на два дні. Кількість учасників обмежена. Для участі в лекції потрібно зареєструватися за цим лінком та сплатити вартість школи на картку 5168 7554 2188 2073 (Захаревич М.). Оплата передбачає необхідні матеріали (глина, фарби тощо).

Заняття  щодня з 15:00 до 18:00. Вартість – 350 грн.

Подивитися запеклий фільм про нашу війну і наших героїв

У Франківську саме зараз йде фільм, який торкає. Воєнний детектив «Позивний «Бандерас» означують ще й як екшн, бойовик з елементами драми.

4

Це якісне кіно, зняте у стилі хорошого Голівуду. І це фільм про війну на Сході, який учасники цієї війни сприймають як справжній – бо він про неприкриту війну, російсько-українську війну на Донбасі, зсередини.

Фільм художній, але видається документальним. Він "живий" і від того цінний для історії артефакт. В основі – бойові щоденники нацгвардійця Сергія Башкова з позивним "Індіанець" та розповіді воїнів АТО 93-ї бригади. Сценарій написаний за свідченнями бійців. За цією історію також створили й однойменну книгу.

У ядрі сюжету – фронтова осінь 2014 року. На передову вирушає група контррозвідників на чолі з капітаном Антоном Саєнком, позивний "Бандерас" і люто намагається запобігти диверсії та знешкодити російського підривника "Ходока". Події відбуваються біля рідного села "Бандераса" на Донеччині… Проблем додає і поява коханої дівчини "Бандераса", і минулого, що нападає на капітана зі всіх сторін, – місцеві жителі ставляться до української армії як до карателів, а до сепаратистів як до захисників. А ще "Ходок" виявиться пристойним суперником.

 

Фільм постійно тримає в напрузі. Він вивертає фронтове пекло, транслює, якою бачать війну і українські воїни, і затуркані "зомбоящиком" місцеві, і зрадники-сепаратисти. І головне: показує, чому так сталося і як може бути далі.

Режисер стрічки – Заза Буадзе, грузин, який живе і творить в Україні вже 10 років. Його попередній відомий фільм – "Червоний", про воїна УПА, який переміг ГУЛАГ. Всього в кінорежисера на сьогодні 13 стрічок, ще для 6 він писав сценарії. 

Розмову із Зазою Буадзе в проекті  #ЙОd дивіться на КУРСі – говоримо про кіно, війну і нове українське кіно про війну. А ще про Україну і Грузію, політику і культуру, досвіди і сподівання. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: