fbpx

Скрипничук назвав Білоберізьку об'єднану громаду "насильницьким колгоспом". ВІДЕО

Суспільство 20:30, 24.02, 2016

На Верховинщині назріває скандал навколо виборів до Білоберізької об'єднаної територіальної громади.

Ініціативна група села Устеріки Верховинського району звернулася до Івано-Франківської обласної ради з проханням припинити виборчий процес у селі Устеріки до Білоберізької ОТГ.

Селяни Устерік стверджують, що не хочуть об’єднуватися з селом Білоберізка. Наразі вони хочуть зрозуміти, яким чином фінансуватиметься об’єднання. Сесія Устеріцької сільської ради прийняла рішення призупинити виборчий процес на території села та просить облраду звернутися з відповідним рішенням до ЦВК.

Звернення селян розглянула комісія обласної ради з питань регіональної політики, децентралізації та розвитку місцевого самоврядування.

Директор Офісу реформ у Івано-Франківській області Руслан Панасюк повідомив, що облдержадміністрація вже відреагувала на звернення мешканців Устерік.

За його словами, ситуацію з об’єднанням збурюють штучно, лякаючи селян, що  закриють школу, ФАП, заберуть статус гірського населеного пункту.

"Перша зацікавлена в цьому особа – голова Верховинської районної ради Іван Шкіндюк. Будучи депутатом обласної ради, просто перед трибуною падав на коліна і вболівав за цю Білоберізьку громаду. Будучи головою районної ради, людина різко поміняла позицію. Але це не перший раз – людина й  партійні свої вподобання міняла кілька разів",  сказав Панасюк.

Як писав КУРС, Іван Шкіндюк був депутатом обласної ради протягом 2010-2015 років від Партії Регіонів. Під час Майдану вийшов з фракції ПР в облраді. Після виборів у 2015 році очолив Верховинську районну раду.

"Але дотримуючись позиції, що таке об’єднання має бути, та виконуючи побажання громади, ми звернулися до ЦВК за підписом першого заступника голови ОДА та проінформували про таку ситуацію, яка є",  продовжив директор Офісу реформ.

Втім, на думку члена депутатської комісії, керуючого справами облради Василя Скрипничука таких дій з боку облдержадміністрації недостатньо.

"Ми маємо звернутися до адміністрації, щоби вона подала не таке, що ми там підтримуємо, чи не підтримуємо",  міркує Скрипничук. За його словами, облдержадміністрація має висловитися проти вступу Устерік у "насильницький колгосп" або піти в село і переконати громаду, що у них "новий колгосп".

Нагадаємо, згідно із постановою ЦВК з 6 лютого у Білоберізькій ОТГ розпочався виборчий процес. Перші вибори заплановані на 27 березня 2016 року. До Білоберізької ОТГ увійшли Білоберізька сільська рада (село Білоберізка), Хороцівська сільська рада (села Хороцеве, Барвінків) та Устеріківська сільська рада (село Устеріки).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: