fbpx

Службовців Рогатинської міськради підозрюють у розтраті бюджетних коштів

Суспільство 11:56, 27.01, 2016

Службові особи Рогатинської міської ради, зловживаючи своїм службовим становищем та діючи у змові із приватним підприємцем, уклали договір підряду на виконання робіт з будівництва основи для покриття спортивного майданчика у м. Рогатин на суму 356,5 тисяч гривень.

У подальшому, після завершення робіт, було підписано акти приймання виконаних підрядних робіт форми № КБ-2В на загальну суму 282 тисячі гривень. Проте, у ході проведеної перевірки, встановлено, що фактично вказані роботи виконані не у повному обсязі, а їх вартість значно завищена, повідомляють в ГУ НП в Івано-Франківській області.

Таким чином, службові особи Рогатинської міської ради, діючи у змові із приватним підприємцем, шляхом завищення вартості робіт, заволоділи бюджетними коштами на суму понад 100 тисяч гривень.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за ч. 3 ст. 191 Кримінального кодексу України. Згідно із санкцією статті, передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк від трьох до п’яти років або позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

За матеріалами спільної перевірки працівників управління захисту економіки в Івано-Франківській області та Тисменицької міжрайонної прокуратури розпочато кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: