fbpx

На кілька днів сніг і вітер: на Прикарпатті оголосили штормове попередження

Суспільство 11:12, 22.02, 2019

Штормове попередження на території Прикарпаття поширило управління з питань цивільного захисту населення ОДА.

Протягом сьогоднішнього дня, 22 лютого, по області та місту Івано-Франківську очікується значний сніг, він буде мокрим, тож імовірне налипання, плюс посилення північно-східного вітру до 20 м/с, інформують рятувальники. 

Також у зв’язку зі снігопадами та хуртовинами у горах Iвано-Франкiвської області очікується значна сніголавинна небезпека (3-й рiвень).

За повідомленням Чорногірського гірського пошуково-рятувального посту, станом на ранок сьогоднішнього дня на горі Піп Іван Чорногірський хмарно, хуртовина. Вітер південно-західний 5 м/с. Температура повітря -7°С.  

Синоптики у свою чергу попередили про похолодання впродовж кількох наступних днів. 

"Зима в календарному лютому на кілька днів відновлює свій статус, – пише відомий синоптик Наталка Діденко Але вихідними, 23-24 лютого, антициклон витіснить з України сьогоднішню негоду, яка охопила Захід та Південь, і тому суттєві опади малоймовірні. Проте похолодання посилиться".

У нічні години 23-24 лютого очікують мороз  -7-13 градусів, вдень -3-9 градусів.

Вже вдень у неділю на Заході почнеться підвищення температури повітря  до мінус 3 та 2 градусів тепла. З понеділка потепління охопить більшу частину території України, прогнозує Діденко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: