fbpx

Сьогодні у Франківську презентують телепроект "Унікальні дерев’яні церкви Верховинського району"

Суспільство 14:14, 08.03, 2019

У "Ваґабундо" 8 березня о 21:00 відбудеться презентація телепроекту телеканалу Еспресо "Унікальні дерев’яні церкви Верховинського району".

У Верховинському районі Івано-Франківської області налічується 11 унікальних пам’яток дерев’яної церковної архітектури XVII – початку XX століть. Усі вони – діючі, більшість із них знаходяться у задовільному стані завдяки зусиллям місцевої громади.

Люди збирають гроші на ремонт та підтримання культових споруд, беруть участь у реставрації. Саме тому ідея проекту – не тільки зафільмувати пам’ятки, показавши їхню автентичність, красу, а й показати, як люди бережуть та підтримують культурні надбання своїх предків і як спільна справа гуртує громаду.

Цикл передач про старовинні церкви Верховинського району є унікальним для України, адже до цього часу ніхто не знімав таких проектів. Завдяки сприянню Українського культурного фонду espreso.tv зняв 11 передач, кожна з яких розкаже про окрему унікальну церкву Верховинського району, її історію, ставлення людей та історичну значущість.

Презентація телепроекту у Верховині відбудеться в приміщенні Верховинської ЗОШ І-ІІІ ступеня 9 березня о 13:00. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: