fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Сьогодні у Львові стартувала всеукраїнська конференція "Велофорум"

Сьогодні у Львові стартувала всеукраїнська конференція "Велофорум"

14:48, 10.10, 2014

Це вже шоста конференція "Велофорум". Основною темою обрано велосипедну культуру. Цьогоріч доповідачі та учасники під час презентацій та дискусій спробують дослідити такі явища, як культура щоденного користування велосипедами в містах, культура відносин між велосипедистами і автомобілістами, велосипеди як частина урбан-культури, стереотипи і міфи про велосипед у місті, засоби впливу на ставлення людей до велосипеда у місті та інші.

На конференції будуть представлені проекти, дослідження і найкращі практики, зокрема такі: велосипедна інфраструктура (велодоріжки, велостоянки), інтеграція різних видів міського транспорту, безпека учасників руху на дорогах і вулицях, системи громадського велопрокату та інші, передає Zik.

Цього року, крім українського досвіду, на конференції презентуватимуть новітні тенденції розвитку велоруху в європейських країнах. Так, від іноземних спікерів можна очікувати доповіді про велосипедну культуру в пострадянській свідомості (Томс Кокінс, Латвія), про економічний ефект інвестицій у велотранспорт (Хольгер Хаубольд, Бельгія), успішний та невдалий європейський досвід громадських велопрокатів (Олів’є Шнайдер, Франція); про ментальні бар’єри розвитку велотранспорту у великих агломераціях та шляхи їх подолання (Пьотр Куропатвінскі, Польща), про велотуризм та велошляхи у Чеській республіці (Данієль Мурек, Чеська республіка) та інші.

Учасники (їх цього року більше 120) представляють 23 міста України, а також міста Мінськ, Брест і Гродно в Білорусі та міста Люблін й Глівіце у Польщі. Як повідомляв КУРС, Івано-Франківськ представлятимуть 6 учасників. Серед тих, хто буде виступати на конференції, – експерти і практики з України, Бельгії, Латвії, Франції, Чехії та Польщі. 

Нагадаємо, у 2013 році "Велофорум" відбувався у Полтаві, де зібрав 72 учасники. У попередні роки конференцію приймали Євпаторія, Київ, Івано-Франківськ та Луцьк.

На основну програму цьогорічної конференції (11-12 жовтня) зареєстровано 106 осіб, а на додаткову – для місцевого самоврядування та планувальників – ще 20 осіб.

Організаторами у Львові є Асоціація велосипедистів Києва та відділ промоції Львівської міської ради. Конференція "Велофорум" у 2014-2015 роках співфінансується Європейським Союзом, Відділом преси, освіти та культури Посольства США в Україні, Представництвом фонду імені Гайнріха Бьолля в Україні та Європейською федерацією велосипедистів в рамках проекту "Розвиток велотранспорту задля добробуту громад". Проект має на меті підвищити якість та ефективність політики підтримки велотранспорту як на місцевому, так і на національному рівні. Партнером проекту є ГО "Центр соціальних та ділових ініціатив", м. Яремче.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: