fbpx

Сьогодні відбудуться перші електронні торги арештованим майном

Економіка 07:48, 01.07, 2014

Завдяки електронним торгам хочуть викорінити корупцію, а з часом через Інтернет планують продавати до 75% заарештованого майна.

Про це повідомляє прес-служба Державної виконавчої служби України.
Кілька днів тому чиновники вже провели тестові онлайн-торги на веб-ресурсі http://torgi.minjust.gov.ua/. Журналісти, які були присутні на тестуванні як покупці, особисто пройшли усі етапи змодельованого процесу придбання бажаного лоту: від реєстрації та внесення ставок до отримання протоколу про перемогу у торгах.

«Наша мета – повністю виключити корупцію з процесу реалізації майна, удвічі збільшити обсяг реалізації об’єктів, виставлених на продаж до кінця поточного року, а у майбутньому навіть вийти на показник реалізації 70-75% усього майна. І, таким чином, ми не лише забезпечимо стабільні надходження до держбюджету, а й забезпечимо права як боржників, так і стягувачів», – підкреслив голова Державної виконавчої служби України Дмитро Сторожук.

Станом на 24 червня кількість зареєстрованих на сайті учасників, які залишили заявки на участь у торгах, зросла до 1 тисячі осіб. 518 користувачів Системи залишили заявки на огляд майна, а 220 потенційних покупців уже навіть здійснили огляд бажаних лотів.

Наразі у базу Системи внесено 641 лот на суму понад 67 млн грн. Зокрема, об’єкти нерухомості на суму 39 млн грн. та транспортні засоби на суму майже 8 млн грн., а також інше майно. Найдорожчим лотом у Системі залишається 5-кімнатна квартира у Києві вартістю 7 млн 768 тис. грн.

«Нагадаю, це пілотний проект, і ми готові до того, що можуть виникати певні технічні погрішності, над якими ми будемо працювати. Крім того, аналізуючи практичну сторону Системи, а також враховуючи відгуки користувачів, ми плануємо у подальшому удосконалювати веб-ресурс, щоб він був максимально зручний і доступний для учасників торгів та відвідувачів сайту», – зазначив директор ДП «Інформаційний центр» Леонід Богданов.

Пілотний проект уже два місяці впроваджується у чотирьох регіонах: Львівській, Вінницькій, Дніпропетровській областях та місті Києві.

З липня до бази Системи почнуть вносити інформацію про об’єкти арештованого майна ще з 6 областей – Запорізької, Івано-Франківської, Київської, Одеської, Харківської та Чернігівської.

Запуск Системи електронних торгів арештованим майном на решті території України запланований на початок 2015 року. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: