fbpx

Сьогодні запрацював новий міжнародний пункт пропуску до Польщі

Суспільство 19:13, 26.06, 2014

На кордоні України та Польщі запрацював новий міжнародний пункт пропуску «Угринів-Долгобичув», розташований поблизу населеного пункту Угринів Сокальського району Львівської області.

Проектна пропускна спроможність цього об’єкту становить до 4 тисяч транспортних засобів та 12 тисяч осіб на добу. Особливість пункту пропуску полягає в тому, що українські та польські контролюючі органи здійснюватимуть у ньому спільний контроль. Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Наразі у відкритому пункті пропуску облаштовано та готові до використання 14 смуг руху (проект розрахований на 18 смуг), з яких по 7 смуг на в’їзд та виїзд із України. Загалом для легкових автомобілів діятимуть по 4 смуги в кожному напрямку, для автобусів по 1 смузі, а для автівок до 3,5 тонн по 2. У стані будівництва перебувають по 2 смуги в кожному напрямку для вантажних автомобілів (TIR).

Також до пункту пропуску підведені необхідні інженерні мережі, зокрема водопровід, каналізація, очисні споруди, лінії електромереж та комунікації. Сьогодні це найсучасніший автомобільний пункт пропуску на кордоні України та країн ЄС.

Перевагами спільного контролю у пункті пропуску стане відсутність необхідності будувати пункт пропуску на території України, скорочення часу та створення комфортних умов під час перетину державного кордону, підвищення рівня взаємодії з контрольними службами суміжної держави, можливість оперативного обміну досвідом та розвиток міжнародного прикордонного співробітництва.

Під час проведення фінальної частини чемпіонату Європи з футболу в 2012 році він функціонував протягом 6 тижнів. Сьогодні у пункті пропуску розпочалися пропускні операції. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: