fbpx

Сьогоднішні зливи підтопили Коломийщину і Косівщину - ситуація критична. ФОТО, ВІДЕО

Суспільство 18:42, 06.06, 2019

Сьогодні рясні дощі з грозами та градом пронеслися Прикарпаттям. Стихія підтопила міста і села в двох районах області - в Косівському та Коломийському.

У місті Косові та в ближніх селах від ранку йде вже третя хвиля злив.  

За словами голови Косівської районної державної адміністрації Віталія Кичеряка, ситуація на Косівщині критична. Під час третьої хвилі дощу піднялися стічні води, затопило будинки. Найскладніша ситуація у Косові та в селі Вербовиці, де розлився місцевий потічок, затопивши дорогу державного значення.

"Стічні води продовжують підніматися. Ми зараз якраз обходимо підтоплені райони. Маємо намір дістатися у затоплену Вербовицю", – повідомив ТРК Карпати Віталій Кичеряк. 

В соцмережі коісвчани повідомляють про затоплений центр міста і потічки на околицях, які вийшли з берегів на дороги. Потерпають мешканці вулиці Павлика та Над Гуком. Затоплений центр міста. 

"Ріка на вулиці Зеленій", – ілюструє другу хвилю дощу Світлана Хом. 

 

Також затопило центральну дорогу в селі Бабин Косівського району. 

На Коломийщині негода далася взнаки у селах Підгайчики та Турка. Тут ситуація аналогічна тій, що на Косівщині. 

"Це наше село Підгайчики. Горішній кут", – скаржиться в мережі Віта Гжибовська.

 

"Наразі ситуація неспокійна на Коломийщині – у селах Велика Кам’янка, Турка та Підгайчики. У районі розлилися потічки. Зокрема у Великій Кам’янці підтоплено п’ять господарств, в селі Турка – близько десяти. Також є повідомлення про підтоплення в селі Підгайчики", – інформує обласна нацполіція.

1

Поліцейські і рятувальники допомагають людям на підтоплених територіях. Тих, кому потрібна допомога, просять звертатися на 102.

2

Рятувальники попереджають, що на Франківщину знову насуваються грози. По області оголошене штормове попередження на 6 та 7 червня.

У найближчу годину із збереженням до кінця дня 6 червня очікується значний дощ, повідомляє управління з питань цивільного захисту ІФ ОДА. 

"Також протягом доби 7 червня на Прикарпатті та в місті Івано-Франківську очікують грози, град, значний дощ, шквалисте посилення вітру – 15-20 м/сек.",- йдеться у повідомленні.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: